TASCA 1

Del 15 d'octubre al 29 d'octubre

Crear un correu Gmail del grup classe. Aquesta serà la vostra eina de comunicació amb la coordinació durant tot el projecte. Si cal penjar res, tindreu accés a fer-ho amb aquest usuari de gmail. Quan el tingueu creat envieu-nos un missatge el vostre coordinador/a on hi indiqueu a l'assumpte: Divermath i el nom de la vostre centre. Si el vostre centre participa amb més d'un grup, caldrà un correu per cada grup. IMPORTANT: el nom d'usuari d'aquest correu no ha de donar pistes ni de la vostra edat, ni del curs... perquè aquest serà el misteri a resoldre!

(exemple que NO heu de fer: alumnesCM@gmail.com o investigadorsdevic@gmail.com ).

TASCA 2

Del 30 d’octubre al 12 de novembre

Aquesta tasca té dues activitats:

A la primera haureu de penjar una xinxeta al MAPS que trobareu al web del projecte: només hi podeu posar el nom de la vostra escola!!! (ni curs, ni edats...no doneu pistes abans d’hora!!) Si sou més d’un grup, doncs Grup A, Grup B,... Res més!!!

A la segona activitat cal que entreu al SITES i trobeu la pestanya amb el nom del vostre grup-aula. En aquest espai vostre ja hi podeu penjar a la primera pàgina una fotografia del vostre poble, escola i una minipresentació... però no doneu pistes del vostre grup!!!

TASCA 3

Del 12 de novembre al 3 de desembre

Preparació, creació i enviament de l'Enigma.

Haureu de fer un enigma donant pistes de la vostra edat o el nivell/grau del grup classe. Per fer-ho us proposem que feu una presentació amb Prezi o Powtoon, o si ho preferiu un mapa conceptual amb Bubbl o Mindmeister. Trobareu els tutorials al Racó docent.

L'haureu de penjar/incrustar l'enigma a la pestanyeta corresponent (Enigma) de l’espai del SITES del vostre grup-classe i ben aviat una altra escola intentarà solucionar-lo

TASCA 4

Del 3 de desembre al 21 de desembre

Solució i verificació de l'Enigma.

Per saber quin és l'enigma que heu de resoldre, cal que consulteu la graella de resolució de la pàgina d’inici del SITES del vostre grup Divermath on hi trobareu

Taula d'escoles: de quina escola hem de resoldre...?

Ara que ja sabeu de quin centre és l'enigma que heu de resoldre,aneu a l’espai del SITES de l’escola que us ha tocat i resoleu l’enigma a la seva pestanya SOLUCIÓ DE L‘ENIGMA.

Després mireu si han resolt bé el vostre enigma i responeu allí mateix introduint un petit text.

TASCA 5

Del 8 de gener al 29 de gener

Preparació, creació i enviament del Problema. El Problema haurà de donar pistes per solucionar quants alumnes hi ha a la classe (hauran de trobar el nombre total, el nombre de nens i també el nombre de nenes o si sou aules multigrau, quants d’un nivell, quants d’un altre,...). Aneu a RACÓ DEL DOCENT per poder veure quines eines podeu utilitzar en aquesta activitat(és una proposta; si en coneixeu d'altres, perfecte!)

TASCA 6

De 29 de gener al 19 de febrer

Solució i verificació del Problema.

Recordeu de mirar de quina escola heu de resoldre el problema i fer-ho a la seva pestanya SOLUCIÓ DEL PROBLEMA.

Recordeu que heu de donar la resposta en format gràfica

Mireu si han resolt bé el vostre problema i responeu allí mateix introduint un petit text.

TASCA 7

Del 19 de febrer al 12 de març

Preparació, creació i enviament del Plànol.

Els alumnes hauran de realitzar el plànol de la seva aula amb les eines que trobareu al RACÓ DEL DOCENT

Recordeu: ha d’haver-hi un error en el vostre plànol!!

TASCA 8

Del 12 de març al 9 d’abril

Solució i verificació del Plànol.

Recordeu de mirar de quina escola heu de resoldre el plànol i esbrinar-ne l’error i fer-ho a la seva pestanya SOLUCIÓ DEL PLÀNOL

Mireu si han resolt bé el vostre plànol i han trobat correctament l’error que hi heu introduït i responeu allí mateix introduint un petit text.

TASCA 9

Del 9 d'abril al 14 de maig

Preparació, creació i enviament del Joc.

Partint de tota la informació recollida, haureu de crear un joc adequat al grup que us hagi tocat. Caldrà fer l'enviament del joc de la manera que creguem més adequada: per correu ordinari o de manera telemàtica.

Recordeu de mirar per a quin grup heu de confeccionar el joc (no tot s'hi val!): són petits, són de cicles alts, són d'un espai rural, tenen molt espai a l'aula... cal que personalitzeu el joc que heu de regalar tenint presents les característiques del grup. Teniu tota la informació al seu espai del SITES. No us oblideu d'elaborar una bon text instructiu amb les explicacions del com s’hi juga i si és el cas de com s’ha d’imprimir i muntar. Ho heu de fer arribar al centre corresponent i penjar-ho al PADLET del vostre grup de treball.

TASCA 10

De l'14 de maig al 10 de juny

Quin joc us han regalat?

Imprimiu-lo, munteu-lo o el que us diguin les instruccions que us han fet arribar.

Després feu fotos fent-lo servir. Les haureu de penjar al PADLET del vostre grup de treball: Agraïu i feu comentaris allí mateix introduint un petit text.

TASCA 11

Fins el 21 de juny

Qüestionari final.

Responeu el formulari que trobareu enllaçat aquí a partir de l'1 de juny. Cal valorar el projecte per donar-lo per acabat. GRÀCIES!!