Què necessitem?

Treballarem el surrealisme a partir del treball col·laboratiu. Per fer-ho els materials que necessitarem són: folis (per a l'esborrany), llapis, goma, paper de dibuix DIN-A4, llapis de colors, pastels, puntafina negre. Les eines TIC que farem servir són de vídeo (Youtube i Vimeo), d'edició d'imatge i també totes les que ofereix Google: Drive, Maps, etc. Trobareu indicacions de com utilitar-les, tutorials, etc. al Racó docent.

 

Com ho fem?

En primer lloc, cal fer un esbós en un full de paper amb la idea general del treball. En segon lloc, el passarem a net al paper de dibuix (és important no apretar quan es dibuixa amb el llapis per no deixar-hi senyal si cal esborrar). En tercer lloc, hi donarem color! Atreviu-vos a barrejar colors diferents, coloregeu de forma suau i aneu afegint tons. També podeu fer servir els pastels (feu boletes de paper per escampar-ne la pols, recordeu que no serveixen per pintar, que s'usen per acabar de polir, donar tons, cobrir espais...). Un consell: no utilitzeu retoladors, perquè no permeten fer tons i el resultat és molt pla. Si voleu fer servir altres tècniques no hi ha problema, però si us plau, consulteu-ho primer amb nosaltres. I en últim lloc, haurem de compartir la nostra creació perquè un altre company la completi. Com veieu és fàcil, però us donen uns consells per portar aquesta tasca a l'aula.

 

Quin és el procés?

Primer de tot explicarem què farem, quins materials emprarem i com els hem d'usar. Després, parlarem sobre el tema que volem dibuixar (també podem no fer-ho i que el tema sigui lliure): què ens suggereix pel que fa al disseny, als colors, a les formes. Podem pensar i verbalitzar què ens provoca, quins records ens porta, quines emocions ens transmet...

Un cop fet això, és hora de fer un disseny en format esborrany en un foli (ha d'ocupar-ne la meitat), i quan ja n'estem conveçuts el passem a net en el full de dibuix i el pintem. Aquest full l'he de dividir en dues parts: part 1 on hi ha el dibuix, i part 2 on hi haureu de deixar les pistes. Ara ja tenim llesta la feina per enviar-la a un altre centre. Després vosaltres haureu d'enllestir els dibuixos que rebreu. Ara ja amb els treballs acabats, cercarem el la part 1 del dibuix i ja tindrem...

el cadàver exquisit!

Per últim, fotografieu-vos amb el cadàver resultant i feu un muntage audiovisual amb totes les imatges del grup per compartir amb la resta de participants del projecte. Voleu saber-ne més? Aneu a les Taques del Projecte?

 

Com avaluem?

Podeu fer servir aquesta rúbrica d'avaluació o crear-ne la vostra pròpia. És molt important que els alumnes coneguin què se'ls avaluarà abans de començar a fer el projecte, per tal que tinguin clar què han de fer i com volem que ho facin. És també molt interessant que treballeu l'autoavaluació i la coavaluació entre iguals.